Egyesek minden héten ugyanazokat a számokat küldik játékba, míg mások minden héten új kombinációval próbálkoznak, megint mások ragaszkodnak a családi születési dátumokhoz, és ezeket forgatják hétről hétre, más-más összeállításban.

Mivel ezen a héten az Ötös lottó várható főnyereménye 670 millió, a Hatos lottóé 202, míg a Skandináv lottóé 40 millió forint – ezért összeszedtünk most néhány olyan tippet, melyek segítségével talán növelhetjük nyerési esélyeid!

Ha olyan könnyű lenne meghatározni az aktuális heti nyerőszámokat, valószínűleg mindenki bőszen kutatna a világhálón mindenféle kalkulátor után – de azért van néhány olyan praktika, amivel közelebb kerülhetsz a főnyereményhez, vagy egy néhány találatos szelvényt is sikerülhet játékba küldened. Mindenekelőtt nézzük a statisztikát, miért olyan rafinált ez a játék, és miért kell a magas nyereményekhez hatalmas szerencse – és persze rendszeres részvétel:

Találat Ötös lottó: Hatos lottó: Skandináv lottó:
7-es találat 1 : 3 362 260
6-os találat 1 : 8 145 060 1 : 17 154
5-ös találat 1 : 43 949 268 1 : 34 808 1 : 424
4-es találat 1 : 103 410 1 : 733 1 : 29
3-as találat 1 : 1231 1 : 45
2-es találat 1 : 44

 

Nézzünk egy abszurd példát: ha az Ötös lottón garantáltan nyerni szeretnénk, összesen 43 949 268 darab szelvényt kellene kitöltenünk és játékba küldenünk, aminek az ára közel 10 milliárd forint lenne. Innentől kezdve nyilván az számít leginkább, hogy azon a héten milyen nyereményalapról beszélhetünk, és persze az, hogy hány másik játékosnak jön még be a tippelés – azaz, hogy hány felé oszlik a nyeremény teljes összege. Lássuk be, ennek az egész feltételezésnek azért elég kevés esélye van megvalósulni.

Akkor mégis mit lehet tenni?

  1. Próbálj ki minél több fajta játékot!

Lehet, hogy eddig mindig csak ötösöztél, és igazából magad sem tudod miért nem próbáltál ki mást, lehet, hogy egyszerűen ezt szoktad meg. Viszont a fenti táblázatban is világosan látható, hogy a Hatoson, vagy a Skandinávon valójában sokkal nagyobbak a nyerési esélyeid – jogosan merül fel benned a kérdés: akkor miért nem mindenki azt játssza? Egyszerű pszichológia: azért nem, mert a két utóbbinál kevesebb a főnyeremény, és mindenki nagyot akar kaszálni, ha már egyszer játékra adja a fejét.

  1. Társulj másokkal!

Nem új információ: minél több szelvényt küldesz játékba, annál nagyobb a nyerési esélyed, de ez gyakran elég költséges lehet. Természetesen az a legjobb összefogás esetén, ha maradsz a családnál, vagy nagyon, nagyon közeli barátoknál, ha a társulást és az ahhoz szükséges feltétlen bizalmat tekintjük egyik fő összetevőnek, és miért is ne tennénk így? Milyen jó lesz közösen álmodozni a rátok váró főnyereményekről! Azt azért ne tévesszétek szem elől, hogy minél többen társultok, annál több felé oszlik majd végül a fődíj.

  1. Végezetül pedig: játssz rendszeresen!

A nyerési esélyeidet semmivel sem tudod jobban növelni annál, mintha rendszeresen megteszed tippjeidet, logikázás ide vagy oda – sosem tudhatod, mikor mosolyog rád/rátok a szerencse!

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.