A legtöbben ugyan csak álmodhatnak ilyesmiről, mégis vannak olyan szerencsések, akiknek összejön: ilyen például Aloysius Power, aki egy kanadai 57 éves férfi, és aki a közelmúltban 21 millió forintnak megfelelő kanadai dollárral lett gazdagabb a lottózásnak – és persze a szerencséjének – köszönhetően. Ez a történet önmagában talán nem is lenne annyira különleges – csakhogy ugyanez a férfi egy héttel később ismét lottózott, ám ezúttal már 30 millió forintnyi összeg ütötte a markát.

Ha olyan szerencsés voltál, hogy egy nagyobb összeget sikerült bezsebelned, ne dőlj hátra karba font kézzel, mert még csak most jön az ügyintézős része. Összegyűjtöttük Neked azokat a tennivalókat, amiket mindenképpen el kell intézned, hogy átvehesd a nyereményed – ezzel talán megkönnyítjük a dolgodat a nagy örömök közepette!

  1. Az alapján kell intézkedned, hogy mekkora a nyereményed összege

Elsősorban fontos tisztázni, hogy vannak az úgynevezett kisnyeremények illetve nagynyeremények – míg előbbi a 200 ezer forint alatti, utóbbi az ezt meghaladó összeget jelenti.

  1. Kisnyereményed van, azaz 200 ezer alatti az összeg

Kisnyeremények esetén nincs túl nehéz dolgod, ugyanis akár a helyi lottózóban is beválthatod szelvényedet, vagy ha ATM-en, interneten, vagy SMS-ben játszottál, nyereményed kiutalásra kerül az előre megadott bankszámlaszámodra – miután értesített téged a Szerencsejáték Zrt. az előre megadott értesítési címeden (ez leginkább egy telefonszám szokott lenni), vagy a webes felületen, a saját felhasználói fiókodba belépve.

  1. Nagynyereményed van, azaz 200 ezer feletti az összeg

Ez esetben kicsit macerásabb a dolog, de a munkatársak minden kérdéses dologban készséggel a segítségedre lesznek majd. 200 ezer forint feletti nyereménynél fel kell venned a kapcsolatot a Szerencsejáték Zrt.-vel, ahol további utasítások alapján kell eljárnod. Ha interneten játszottál, a http://www.szerencsejatek.hu/-ra belépve egyből értesít a rendszer a nyereményről, ha viszont ATM-en vagy SMS-ben játszottál, szöveges üzenetet kapsz majd mobiltelefonodra.

Az értesítés után – nagynyeremény esetén – minden esetben aszerint kell eljárnod, ahogy azt az adott játék Részvételi Szabályzatában olvasható. 200 ezer forint feletti díjazásnál minden esetben ki kell töltened egy nyereményigénylési lapot, kizárólag ezután – és persze, ha megvolt az előzetes egyeztetés az általad megadott értesítési címen – tudod intézni a nyereményed felvételét személyesen.

  1. Mikor vagy jogosult a nyereményed felvételére?

Nagyon fontos, hogy meg kell felelned a következő feltételeknek ahhoz, hogy jogosult legyél a nyereményfelvételre:

  • nagykorúnak kell lenned, azaz a betöltött 18. életévnek stimmelnie kell;
  • rendelkezned kell hivatalosan magyarországi tartózkodási hellyel;
  • rendelkezned kell továbbá magyar bankban vezetett lakossági folyószámlaszámmal.

Ha ezeket egyike eltér attól, amit a regisztráció során megadtál, úgy a Szerencsejáték Zrt. megtagadhatja a nyereményed kifizetését, így légy szemfüles!

Jó játékot és sok-sok szerencsét, reméljük, már a nyeremény híre után olvastad sorainkat! J

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.